Irodánk a körzetben a legkedvezőbb közvetítési jutalékkal dolgozik! Kizárólagosság nélkül mindössze 2,5 % + áfa!

Ha ingatlant keres, feltétlenül iratkozzon fel hírlevelünkre, így biztosan nem fog lemaradni a legjobb ajánlatokról!

Feliratkozom »

LEÁNYVÁR

Megközelítés:

Leányvár a dorogi-pilisvörösvári árokban, a Gerecse és a Pilis között, Dorog délkeleti szomszédságában fekszik. Budapesttől 32, Pilisvörösvártól 17, Esztergomtól pedig 15 km-re található. A 10-es számú főút keresztezi, a Budapest-Esztergom vasútvonal pedig érinti a falut (Leányvár megállóhely). Így mind a vasúti, mind az autóbuszközlekedés kielégítő Budapest és Esztergom irányába.

Leírás:

A hagyomány szerint a Leányvár határában emelkedő hegy gerincén egykor apácakolostor és vár állt. Innen eredeztethető a falu neve is. Aki erre a hegyre (Kálvária hegy) felmegy - melynek tövében terül el 3 km hosszan a falu -, fáradságáért nagyszerű látványban részesül: szinte lába előtt láthatja a Kisalföld utolsó keleti nyúlványát, láthatja a 15 km-re lévő csehszlovákiai Sturovó (Párkány) papírgyárának kéményét, láthatja az esztergomi bazilikát, láthatja innen az Esztergomtól egészen Budáig húzódó, gyönyörű mély színben kéklő Pilis hegység és erdőség délnyugati oldalát 30-40 km hosszúságban, valamint a Gerecse mezőgazdasági lankáit. Már a rómaiak idejében is laktak ezen a területen, majd avarok lakhelye volt a település, akikre a földvár maradványai emlékeztetnek. A XVIII. század közepétől német nyelvű lakosság telepedett le a községben. 1945 után a német lakosság 60%-át kitelepítették. Az itt maradtak nagy gondot fordítanak a német hagyományok ápolására. A helyi földrajzi nevek is kétnyelvűek.

Építészeti leírás / területi egységek:

Leányváron az infrastruktúra kiépítése folyamatban van. Folyamatos igény van az új parcellázásokra, ugyanis akinek Esztergom és Budapest irányába is van kötöttsége, annak ideális lakóhely Leányvár, így egyre többen költöznek a településre. Szerencsére lehet is kapni újonnan parcellázott önkormányzati tulajdonú összközműves (víz, csatorna, gáz, elektromos áram) építési telkeket a Kápolna dombon, csodálatos pilisi örökpanorámával, a település közepén.

Tömegközlekedés

Volánbusz (végállomás: Budapest, Árpád híd, pesti hídfő):

Autóbusszal kb. 70-80 perc alatt érünk a fővárosba. Az első busz 4.20 h-kor, az utolsó 21.49 h-kor indul. Visszafelé 5.00 h-kor indul az első, 23.00 h-kor az utolsó busz.

MÁV (Bp. – Esztergom vonal; végállomás: Bp. Nyugati pályaudvar)

A vonat 3.52 h és 22.30 h között naponta 27-szer indul, menetideje átlagosan 1 óra 10 perc. A Nyugati pályaudvarról az első vonat 4.38 h-kor, az utolsó 23.20 h-kor indul.

Intézmények:

 Nevezetességek/látnivalók:

Oszd meg másokkal is: Add az iWiW-hez Delicious
     

Kapcsolat

Home Bank Ingatlanforgalmazó Kft.
Ingatlanforgalmazás Pilisvörösváron és környékén

H-2085 Pilisvörösvár, Fő út 12. (Hősök tere)

© 2011 homebank.hu