Irodánk a körzetben a legkedvezőbb közvetítési jutalékkal dolgozik! Kizárólagosság nélkül mindössze 2,5 % + áfa!

Ha ingatlant keres, feltétlenül iratkozzon fel hírlevelünkre, így biztosan nem fog lemaradni a legjobb ajánlatokról!

Feliratkozom »

PILISBOROSJENŐ

Megközelítés:

Pilisborosjenő Budapesttől 13 km-re északnyugatra, a Pilis hegység délkeleti lábánál fekvő település. Megközelíthető a 10-es számú főútról. Rendszeres Volán buszjáratok indulnak Budapestre, valamint a Bécsi úti szakaszról BKV járatokkal is be lehet jutni a fővárosba.

Leírás:

Pilisborosjenő erdős hegyekkel övezett, a völgy mélyén csordogáló, hajdan bővizű patak két oldalán fekszik. Házai mára felkúsztak az erdőkig, és a Bécsi út egyik oldalának hosszú szakasza is a településhez tartozik. Pilisborosjenő része a Duna-Ipoly Nemzeti Park területének.

A települést már az őskor embere is lakta, majd római hadi út vezetett át rajta. Nevében a „Jenő” tag a Jenő honfoglaló törzsből származók letelepedésére utal, a ’Boros’ tag pedig a római időktől folytatott borkitermelést jelzi. Történelmének legjelentősebb szakasza a zömmel katolikus, vagy e hitre áttért németség betelepülése.
Pilisborosjenő a környék legrégebbi egyházi anyakönyvi kerülete.

Építészeti leírás/Területi egységek:

Az infrastruktúra jónak mondható a faluban. Van vezetékes víz, villany, telefon, gáz, csatorna és szennyvíztisztító. A falu legnagyobb részén már hozzáférhető kábeltelevízió, és szélessávú internet. A belső utak zömmel murvázott földutak, melyek állapota a völgyfekvésből adódó vízelvezetési gondok miatt nem kielégítő. Készülnek a tervek az utcák burkolására és a vízelvezetésre. A község jövőjét és terveit nagyban befolyásolja az M0-s autópálya tervezett szakasza, amely a település határán húzódna, ezzel megkönnyítve a közlekedést, de nagyban veszélyeztetve a helyi értékeket: a csendet és a jó levegőt.

Budapest közelsége miatt a fővárosi agglomeráció más településeihez hasonlóan évről évre nő a lakosság lélekszáma, és az üdülőtulajdonosok is évről évre többen vannak. Növekszik a lakóházak száma is, ezzel együtt pedig az építési telkek iránti kereslet is igen nagy. Pilisborosjenő megyei, régiói és országos szinten is előkelő helyen áll képzettséget és jövedelmet vizsgáló statisztikákban. A gyermekkorúak aránya magasabb az átlagosnál a fiatal beköltözőknek köszönhetően.

Tömegközlekedés

Volánbusz (végállomás: Budapest, Árpád híd, pesti hídfő):

Hajnali 4.00 h-tól 22.25 h-ig összesen 37 járat indul Budapestre 30 perc átlagos menetidővel. Visszafelé 4.30 h-tól 23.00 h-ig indulnak buszok.

Intézmények:

Nevezetességek/Látnivalók:

Oszd meg másokkal is: Add az iWiW-hez Delicious
     

Kapcsolat

Home Bank Ingatlanforgalmazó Kft.
Ingatlanforgalmazás Pilisvörösváron és környékén

H-2085 Pilisvörösvár, Fő út 12. (Hősök tere)

© 2011 homebank.hu