Irodánk a körzetben a legkedvezőbb közvetítési jutalékkal dolgozik! Kizárólagosság nélkül mindössze 2,5 % + áfa!

Ha ingatlant keres, feltétlenül iratkozzon fel hírlevelünkre, így biztosan nem fog lemaradni a legjobb ajánlatokról!

Feliratkozom »

SOLYMÁR

Megközelíthetőség:

Solymár Budapest kertvárosa, a II. kerülettel határos, azzal gyakorlatilag összenőtt nagyközség. Megközelíthetősége három oldalról lehetséges: a 10-es számú főút solymári elágazásánál lekanyarodva, Esztergom felől Pilisszentivánon keresztül, illetve a II. kerület felől a Hidegkúti útról. Tömegközlekedéssel a BKV buszai Solymár és Hűvösvölgy végállomások között közlekednek, a Volánbusz járatai pedig Pilisszentiván irányába keresztülhaladnak a községen. A településen található még a Budapest-Esztergom vasútvonal Solymári megállóhelye.

Leírás:

A Pilisszentivánnal szinte már teljesen összeépült Solymár község Budapest határában található és több mint 9 500 lakosú. A Budai-hegység és a Pilis hegyei közötti csodálatos medencében terül el. E hely egyszerre tartalmazza mindazt a szépséget (hegyet, völgyet, patakokat, vízesést, erdőt, rétet), amit a természet adhat. Talán ezért is választották lakóhelyükül a bronzkori emberek, a rómaiak, a honfoglalók, majd később a XVIII. században érkezett német telepesek, akiknek utódai az üldöztetés és a kitelepítés ellenére büszkén vállalják német gyökereiket. Solymár nevének eredetével kapcsolatban két alternatíva létezik: vagy az ide telepített királyi solymászokról, vagy a római korban itt folyó sókereskedelem kapcsán a latin ’sal’ (=só) szóból eredeztethető.

Bár manapság a magukat svábnak (németnek) vallók szerény kisebbségben vannak, mégis fontos a község régi hagyományainak ápolása, amiről a nemzetiségi óvoda, az iskola és a nagyszámú kulturális egyesület hivatott gondoskodni. A településen számos írott médium illetve helyi televízió működik, melyek szintén fontos szerepet vállalnak a nemzetiségi hagyományok bemutatásában és életben tartásában.

A település a Budai Tájvédelmi Körzet részeként szigorú védelmet élvez. Solymáron, a Zsíros-hegy oldalán található védett növény a pilisi len, amely az egész Földön csak ebben a térségében található meg.

Építészeti leírás/területi egységek:

Solymár nagyközség közellátásáról a kisebb élelmiszerboltok mellett három nagyobb bevásárlóhely gondoskodik. Ezek közül a Spar és a CBA a település központjához közel, míg az Auchan Pilis a solymári elágazásnál, a 10-es főút mentén található, a Volánbusz és a BKV járataival egyaránt könnyen megközelíthető. A településen található nagy számú ipari üzemnek (pl. téglagyár, PEMŰ), kereskedelmi egységeknek (Auchan, Interspar, pékségek), autókereskedéseknek (Ford, Renault, Suzuki) köszönhetően biztosított a helyiek jelentős részének megélhetése és a nagyközség folyamatos fejlődése, mind az infrastrukturális és kulturális fejlődést, mind a hagyományőrzést, mind az idegenforgalmat tekintve.
Az 1980-as évektől egyre több budapesti vásárol ingatlant Solymáron, és költözik ide véglegesen.

Tömegközlekedés:

Naponta 24 Volán autóbuszjárat indul hajnali 4.30 h-tól este 22.00 h-ig az Árpád-hídi buszvégállomásra, visszafelé 05.15 h-tól este 10.30 h-ig 31 járat jár.

Az első vonat szintén hajnali 04.30 h-kor indul, az utolsó pedig este 23.00 h-kor. Összesen 27 járat közlekedik a Nyugati pályaudvarra, a menetidő 30 perc. Budapestről Solymárra vonattal reggel 04.30 h-tól este 23.30 h-ig indulnak vonatok, naponta 29.

BKV járattal a Hűvösvölgyi végállomásig óránként átlagosan 2 járat jár, hajnali 05 h-tól este 23 h-ig.

Ajánlás:

Aki kertvárosi életre, Budapest közvetlen közelségére, a BKV rendszeres járataira, panorámás környezetre vágyik, és fontos neki a minden igényt kielégítő közellátottság, az Solymárt semmiképpen ne hagyja ki!

Önnek Solymáron a helye, álmai ingatlanát ezen helyen vegye!

Intézmények:

Nevezetességek/Látnivalók:

 

Oszd meg másokkal is: Add az iWiW-hez Delicious
     

Kapcsolat

Home Bank Ingatlanforgalmazó Kft.
Ingatlanforgalmazás Pilisvörösváron és környékén

H-2085 Pilisvörösvár, Fő út 12. (Hősök tere)

© 2011 homebank.hu