Irodánk a körzetben a legkedvezőbb közvetítési jutalékkal dolgozik! Kizárólagosság nélkül mindössze 2,5 % + áfa!

Ha ingatlant keres, feltétlenül iratkozzon fel hírlevelünkre, így biztosan nem fog lemaradni a legjobb ajánlatokról!

Feliratkozom »

TINNYE

Megközelítés:

Tinnye a Budai hegység és a Gerecse között, a Körtvélyes (Békás) patak völgyében helyezkedik el Budapesttől 35 km-re északnyugatra, Piliscsaba, Perbál és Pilisjászfalu között. Megközelíthető autóval a 10-es számú főútról Piliscsabáról lekanyarodva, Perbál és Pilisjászfalu felől közúton. Menetrendszerinti buszjáratok haladnak át a településen Budapest felé.

Leírás:

Tinnye neve a honfoglalás előtt itt élő szlávoktól eredhet. Tinnye = mocsaras hely. A földmunkák során előkerült leletek azt bizonyítják, hogy az őskortól kezdve folyamatosan lakott volt a terület. A mai napig fejlett a föld- és szőlőművelése.
A Piliscsaba felé vezető műút mentén Török-várnak nevezett, ismeretlen eredetű földhányás található, alatta Török-kútnak nevezett, jóvízű forrás, távolabb pedig a természetvédelmi területként nyilvántartott Garancsi tó látható, amely kedvelt kirándulóhely és horgásztó. Itt forgatták az Üvegtigris című filmet.

Építészeti leírás/területi egységek:

A 19. század folyamán a közbirtokos családok mintegy 30, főként klasszicista stílusú kúriát építettek, melyek közül több ma is áll a település ófalusi részén. 1843 és 1846 között itt lakott Kossuth Lajos, akinek a szomszédos Úny községben kisebb birtoka volt. Házát, mely egyben műemlék is, emlékoszlop jelöli. A hagyomány szerint a községből kivezető út szederfasorait is ő ültette.

Az utóbbi években Tinnye két nagyobb, közvetlenül a községhez kapcsolódó lakóövezeti parcellázást folytatott, valamint a volt külterületi részeken két lakópark is kialakításra került /Királyvölgy, Álomvölgy/.

Tömegközlekedés

Volánbusz (végállomás: Budapest, Árpád híd, pesti hídfő):

Tinnyéről hajnali 5.00 h-tól este 21.00 h-ig indulnak buszok a fővárosba. A közvetlen járatok a Széna térig közlekednek, azonban a legtöbb esetben átszállással az Árpád-hídig juthatunk. Budapestről Tinnyére 6.30 h-kor indul az első, 22.00 h-kor az utolsó busz, esetenként szintén átszállással. A busz menetideje átlagosan 1 óra.

Intézmények:

Nevezetességek/látnivalók:

 

Oszd meg másokkal is: Add az iWiW-hez Delicious
     

Kapcsolat

Home Bank Ingatlanforgalmazó Kft.
Ingatlanforgalmazás Pilisvörösváron és környékén

H-2085 Pilisvörösvár, Fő út 12. (Hősök tere)

© 2011 homebank.hu