Irodánk a körzetben a legkedvezőbb közvetítési jutalékkal dolgozik! Kizárólagosság nélkül mindössze 2,5 % + áfa!

Ha ingatlant keres, feltétlenül iratkozzon fel hírlevelünkre, így biztosan nem fog lemaradni a legjobb ajánlatokról!

Feliratkozom »

CSOBÁNKA

Megközelítés:

Csobánka Pest megyében, Pomáz és Pilisvörösvár között található. A település az Oszoly-csúcs (328 m), Csúcs-hegy (352 m), Kis-Kevély (488 m), Csobánkai-nyereg és a Hosszú-hegy határolta páratlan szépségű medencében fekszik.

Megközelíthető Szentendre felől Pomázon át lekanyarodva, vagy a 10-es számú főútról Pilisvörösvárról lekanyarodva.

Leírás:

Csobánka a főváros közeli környék bájos, alpesi jellegű települése, a Pilis-hegység tájképileg legvonzóbb pontja. A Pilis Gyöngyszemének is nevezik. Ez elsősorban fekvésének, panorámájának és az északról beáramló hűvösebb levegő miatt kialakult szub-alpin klímájának köszönhető.

A település neve az iráni „suban” szóból magyarosított „csobán” szóból származik, amely a honfoglalás korában alakult ki és ’pásztort’ jelent. A falu középkori alapítású, de már az őskorban is lakott település volt, majd kelta-római maradványokra épült. A XII. században a pilisi ciszterciták tulajdonába került a terület, akiknek köszönhetően évszázadokon át virágzott a szőlőkultúra. A török pusztításokat követő elnéptelenedés után rác (szerb) telepesek érkeztek, ők népesítették be újra Csobánkát. Az 1700-as években svábok, szlovákok és cigányok telepedtek le a faluban. Bár a szerbeket és svábokat később kitelepítették és helyükre felvidéki magyarok és csángók költöztek, Csobánkát így is máig vegyes nemzetiségű lakosság lakja. 

A falut sziklás erdők övezik, így joggal vált a túrázók és sziklamászók kedvelt célpontjává.

Tömegközlekedés

Volánbusz (végállomás: Budapest, Árpád híd, pesti hídfő):

4.00 h-tól 22.00 h-ig indulnak buszok, a menetidő kb. 25 perc. Pomázról a Szentendrei HÉV-vel a Batthyány térig 34 perces menetidővel 4.20 h-tól 23.50 h-ig indul vasút.

Ajánlás:

Fővárosközelisége, alpesi jellege, tiszta levegője, csendessége miatt egyre inkább kedvelt a városból kitelepülők körében is. A természet, a csend, a nyugalom kedvelőinek és túrázóknak, sziklamászóknak különösen ajánljuk!

Intézmények:

Nevezetességek/látnivalók:

 

Oszd meg másokkal is: Add az iWiW-hez Delicious
     

Kapcsolat

Home Bank Ingatlanforgalmazó Kft.
Ingatlanforgalmazás Pilisvörösváron és környékén

H-2085 Pilisvörösvár, Fő út 12. (Hősök tere)

© 2011 homebank.hu