Irodánk a körzetben a legkedvezőbb közvetítési jutalékkal dolgozik! Kizárólagosság nélkül mindössze 2,5 % + áfa!

Ha ingatlant keres, feltétlenül iratkozzon fel hírlevelünkre, így biztosan nem fog lemaradni a legjobb ajánlatokról!

Feliratkozom »

PILISCSABA

Megközelíthetőség:

Piliscsaba nagyközség Pest megye északnyugati határán, Budapesttől 14 km-re, a Budai-hegységet és a Pilist elválasztó völgyben fekszik Pilisvörösvár és Pilisjászfalu között, a 10-es számú főút mentén. Megközelíthető Budapest és Esztergom felől a 10-es számú főúton, valamint Tinnye felől közúton. A Budapest-Esztergom vasútvonal három állomása is található Piliscsabán.

Leírás:

Piliscsaba egyetemi nagyközség, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának ad helyet. Többnemzetiségű település, magyarok mellett német, szlovák és roma nemzetiségűek is lakják. Az erdős hegyoldalakkal körülvett települést már az őskorban is lakták, majd római hadi út vezetett keresztül rajta. Neve török eredetű, a Csaba (=ajándék) személynévből származik. A néphagyomány a község nevét Csaba királyfihoz köti. Művelési területei közül legjelentősebb az erdő, ez borítja ugyanis a terület felét.

Építészeti leírás/területi egységek:

Piliscsabán a házak a XX. század derekáig főleg vályogból és sárból épültek. Az ófaluban (a főút mentén, illetve a Tinnye felé vezető út mentén) máig állnak ezek a régi építésű, tornácos parasztházak. A nagyközség északi részén elterülő Klotildliget közkedvelt településrész: hatalmas, ősfás telkekkel, villaszerű épületekkel és saját vasútállomással rendelkezik. Az utóbbi években több új parcellázás is lezajlott, ezáltal új lakóparkok jöttek létre Piliscsabán: Csabagyöngye lakópark, Garancstető lakópark, Magdolnavölgy lakópark, Álomvölgy.

Piliscsaba határában, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel szemben nemrég épült Aldi kedvelt bevásárlóhely a környékbeli települések lakói körében. Ezen kívül még számtalan szolgáltatóhely, mint szépségszalonok, fittnes klubok állnak a szépítkezni- és sportolni vágyók rendelkezésére.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának megnyitásával az óvodától az egyetemig teljessé vált a paletta a katolikus intézményeket illetően.

Piliscsabán az ingatlanok többsége összközműves.

Tömegközlekedés:

Volánbusz (végállomás :Budapest, Árpád híd, pesti hídfő):

Naponta 56 buszjárat közlekedik az Árpád hídra, 04.30 h-tól este 22.00 h-ig. A fővárosból szintén 56 járat indul naponta Piliscsabára, az első hajnali 05 h-kor, az utolsó 23 h-kor. A menetidő kb. 60-70 perc.

MÁV (Bp. – Esztergom vonal; végállomás: Bp. Nyugati pályaudvar)

04 h-tól összesen 27 vonat indul a Nyugati pályaudvarra, az utolsó 22.45 h-kor. A menetidő 50-60 perc.
A Nyugati pályaudvarról 4.38-kor indul az első, 23.20-kor az utolsó vonat.

Ajánlás:

Sokrétű, változatos domborzatú intenzíven fejlődő egyetemi községbe vágyóknak ajánljuk, akiknek fontos a természetközelség, a jó levegő, a főváros közelsége és a korrekt közlekedés.

Intézmények:

Nevezetességek/látnivalók:

Oszd meg másokkal is: Add az iWiW-hez Delicious
     

Kapcsolat

Home Bank Ingatlanforgalmazó Kft.
Ingatlanforgalmazás Pilisvörösváron és környékén

H-2085 Pilisvörösvár, Fő út 12. (Hősök tere)

© 2011 homebank.hu