Irodánk a körzetben a legkedvezőbb közvetítési jutalékkal dolgozik! Kizárólagosság nélkül mindössze 2,5 % + áfa!

Ha ingatlant keres, feltétlenül iratkozzon fel hírlevelünkre, így biztosan nem fog lemaradni a legjobb ajánlatokról!

Feliratkozom »

PILISCSÉV

Megközelítés:

Piliscsév a Dorogi kistérségben, Dorogtól 10, Esztergomtól 19, Budapesttől 25 km távolságra fekszik. Megközelíthető a 10-es számú főútról, a Pilisjászfalu és Leányvár közötti bekötőútról. Rendszeres buszjáratok indulnak Esztergomba és Budapestre is. Vasútállomása a község határától 1,5 km-re található.

Leírás:

Piliscsév a Pilis hegység nyugati lábánál, három oldalról hegyekkel körülvett gyönyörű völgyben fekszik. A falut csodálatos kirándulóhelyek övezik, áthalad rajta az országos kéktúra útvonala. Ezen kívül országszerte ismert motocross versenyeiről, amelyeket a község határában fekvő Kopasz-hegy déli oldalán kialakított versenypályán rendeznek. Piliscsév területét már a római időkben is lakták, a mai települést az Árpád-korban alapították. Nevét egy 1200-as években élt földesúrról, Csévi Lászlóról kapta, akinek itt voltak birtokai. A falut szlovák nemzetiség lakja. Máig gyakran hallani az utcán szlovákul/tótul beszélgetőket. A lakosság hűen őrzi a régi szlovák szokásokat, hagyományokat (asszonykórus, nyugdíjasok klubja). Az idősebbek jelentős része máig állattartással, mezőgazdasági munkával és szőlőtermesztéssel, bortermeléssel foglalkozik. Utóbbiról tanúskodik a község határaiban sorakozó nagyszámú borospince. A környék erdeiben, rétjein számos vadon termő gyümölcs és gyógynövény terem, és gazdag gombalelőhelyek is találhatók. Az egész hegységben gazdag a vadállomány, ezért a vadászok is kedvelik a területet. 

Építészeti leírás/Területi egységek:

A község ófalusi része hagyományos építésű, régi, vályog parasztházaival leginkább a főút köré és a borospincék közelébe épült. A ’70-es, ’80-as években is a főút környéki utcákban építkeztek. A ’90-es évektől sorra vásárolják a falu ingatlanjait a fővárosból kitelepülők. Ezeket az ingatlanokat általában korszerűen felújítják, de új építésű ingatlanokkal is találkozhatunk a korábban parcellázott területeken. A falu legújabb része a bekötőút körül kialakuló ipari terület. A falu közműhálózata fejlett, a legtöbb ingatlan összközműves.

Tömegközlekedés

Volánbusz (végállomás: Budapest, Árpád híd, pesti hídfő):

Naponta 5 közvetlen autóbuszjárat indul az Árpád-hídra, 3 közvetlen járat indul a végállomásról a községbe. A település határától kb. 2 km-re lévő 10-es számú úton lévő megállóból fél óránként közlekedik az esztergomi busz a fővárosba.

MÁV (Bp. – Esztergom vonal; végállomás: Bp. Nyugati pályaudvar)

A falu központjától kb. 1,5 km-re lévő vasútállomáshoz kiépített gyalogosút/bicikliút vezet, a vonat 3.55 h-tól 22.30 h-ig indul óránként Budapestre. Menetidő: 1 óra 5 perc

Ajánlás:

Piliscsévet a természetjáróknak, a vadászni vágyóknak, a hagyományokat kedvelőknek, a vidéki életmódot folytatni akaróknak ajánljuk. 

Intézmények:

Nevezetességek/Látnivalók:

Oszd meg másokkal is: Add az iWiW-hez Delicious
     

Kapcsolat

Home Bank Ingatlanforgalmazó Kft.
Ingatlanforgalmazás Pilisvörösváron és környékén

H-2085 Pilisvörösvár, Fő út 12. (Hősök tere)

© 2011 homebank.hu