Irodánk a körzetben a legkedvezőbb közvetítési jutalékkal dolgozik! Kizárólagosság nélkül mindössze 2,5 % + áfa!

Ha ingatlant keres, feltétlenül iratkozzon fel hírlevelünkre, így biztosan nem fog lemaradni a legjobb ajánlatokról!

Feliratkozom »

PILISJÁSZFALU

Megközelíthetőség:

Pilisjászfalu Pest megye északnyugati határán, Piliscsaba és Leányvár között, a 10-es számú főút mentén helyezkedik el. Megközelíthető Budapest és Esztergom irányából a 10-es számú főúton, valamint a Budapest-Esztergom vasútvonalon (Pilisjászfalu megállóhely).

Leírás:

Pilisjászfalu Pest és Komárom-Esztergom megye határán fekszik. Itt találhatók a Kis- és a Nagy-Somlyó hegyek. Nevét az 1300-1400-as években idetelepített jászokról kapta. Különálló településként létezett, majd később Piliscsabához csatolták. 1994-ben kivált belőle, és önálló községgé szerveződött.

Építészeti leírás/Területi egységek:

A falu közigazgatási területének valaha kétharmadát borító erdők csökkenésével egyenes arányban nőtt a szántók, ill. beépített területek aránya. A természetes növénytakarót azonban a mészkőbányászat utóbbi százötven éve is pusztította, maradandó sebeket ütve a hegyek oldalában.

Pilisjászfalu infrastruktúrája fejlett: a villany-, víz-, gáz-, csatorna-, telefon- és kábeltévéhálózat kiépített. Jelenleg már több mint 50 vállalkozás jelzi, hogy a településen kialakult egy olyan gazdasági tevékenységet végző réteg, amely a helyi adottságok mellett a különböző területeken a környező települések részére is végez szolgáltatásokat, valamint munkalehetőséget kínál a helyieknek. Talán ennek is köszönhető a falu gyors ütemű fejlődése, mely a település terjeszkedésében is megmutatkozik. Míg a 10-es számú főútról úgy tűnik, hogy az út egyik oldalán felépült kis faluról van szó, addig a hegy másik oldala mára már teljesen beépült. Érdemes tudni, hogy jóval olcsóbban juthatunk itt ingatlanhoz, mint a közeli Piliscsabán vagy Pilisvörösváron, pedig közlekedés szempontjából és infrastrukturálisan a település az ingatlant keresők elvárásainak általában megfelel.

Tömegközlekedés:

Volánbusz (végállomás :Budapest, Árpád híd, pesti hídfő):

4.30 h-tól este 22.00 h-ig 40 buszjárat indul a fővárosba, visszafelé pedig 5.00 h-tól 23 h-ig indulnak a buszok. Az átlagos menetidő 70-80 perc.

MÁV (Bp. – Esztergom vonal; végállomás: Bp. Nyugati pályaudvar)

Vonatok négy órától 22.38 h-ig indulnak Budapestre, átlagosan 1 órás menetidővel. Budapestről 4.38 h-kor indul az első, 23.20 h-kor az utolsó vonat.

Ajánlás:

Ha Ön korrekt áron akar a főváros közelében ingatlant venni, akkor Pilisjászfalut semmiképpen ne hagyja ki!  Jó tömegközlekedési feltételekkel rendelkező csendes, nyugodt kisközség.

Intézmények:

Nevezetességek/Látnivalók:

Oszd meg másokkal is: Add az iWiW-hez Delicious
     

Kapcsolat

Home Bank Ingatlanforgalmazó Kft.
Ingatlanforgalmazás Pilisvörösváron és környékén

H-2085 Pilisvörösvár, Fő út 12. (Hősök tere)

© 2011 homebank.hu