Irodánk a körzetben a legkedvezőbb közvetítési jutalékkal dolgozik! Kizárólagosság nélkül mindössze 2,5 % + áfa!

Ha ingatlant keres, feltétlenül iratkozzon fel hírlevelünkre, így biztosan nem fog lemaradni a legjobb ajánlatokról!

Feliratkozom »

ÜRÖM

Megközelítés:

Üröm község a főváros északi határában fekszik, mintegy elő-/kertvárosként funkcionál. Megközelíthető a 10-es (Külső Bécsi) útról a Budapest határában lévő Ürömi elágazásról, Budapestről az Ürömi, majd a Rókahegyi úton át, valamint Budakalászról. Menetrendszerinti buszjáratok indulnak Budapestről félóránként.

Leírás:

Üröm a Pilisi medencében fekszik, északról magas hegyek, délről alacsonyabb, erdős domborulat veszi körül. Üröm területe már a római korban is lakott volt. A XII. században a mai Margit-szigeti apácakolostor birtoka volt, majd a XIII. században a királyi vincellérek faluja lett. A XIX. században József nádor uradalma alá tartozott. Ennek következtében itt található a nádor első feleségének, Alexandra Pavlovna Romanovna orosz nagyhercegnőnek a nyughelye. Az ország egyik legnagyobb méretű kitelepítése volt az ürömi németek második világháborút követő kitelepítése, amikor is a német ajkú lakosság 97,5%-át költöztették el.

Üröm alatt nagy kiterjedésű pincerendszer húzódik, mely az ürömi borkultúra évezredes hagyományait őrzi. Nagy tradíciója van tehát a szőlőtermesztésnek és a kőbányászat is jelentős. A településen évente borünnepet rendeznek.

Építészeti leírás/Területi egységek:

Üröm fejlődését jelentősen befolyásolja a főváros közelsége, valamint az M0-s autópálya tervezett nyomvonala, amely valószínűsíthetően közvetlenül a belterület határán húzódna. A nagy léptékű fejlődést bizonyítja az utóbbi évek három újonnan épült hatalmas lakóparkja, valamint a belső fejlesztések, mint például a megújult buszmegállók, viacoloros járdák, virágos környezet. Ezzel Üröm arculata egyre inkább hasonlít a többi Budapest környéki kertvároséhoz, aminek köszönhetően évről évre nő a település lélekszáma. Kiépített és karbantartott turistautak gondoskodnak a túrázók kényelméről. Az Ürömi Tanösvény útvonala végigvezet az Ürömön található természeti és történelmi értékeken, látnivalókon.

Tömegközlekedés

Volánbusz (végállomás: Budapest, Árpád híd, pesti hídfő):

Autóbusszal hajnali 4.00 h-tól este 23.00 h-ig indulhatunk a fővárosba, naponta összesen 37-szer. Visszafelé 4.30 h-tól 23.00 h-ig indulnak buszok. A menetidő kb. 20-30 perc.

MÁV (Bp. – Esztergom vonal; végállomás: Bp. Nyugati pályaudvar)

Vonattal legkorábban 5.15 h-kor indulhatunk Budapestre a 10-es számú főút mellett kialakított állomásról. Az utolsó vonat 23.47 h-kor indul. Budapestről Ürömre 4.38 h és 23.20 h között közlekednek a vonatok. A menetidő 26 perc.

Intézmények:

Látnivalók:

Évente megrendezésre kerül a borünnep, az Ürömi Gyermek Népzenei és Néptánc Fesztivál és a kőfaragó tábor.

Oszd meg másokkal is: Add az iWiW-hez Delicious
     

Kapcsolat

Home Bank Ingatlanforgalmazó Kft.
Ingatlanforgalmazás Pilisvörösváron és környékén

H-2085 Pilisvörösvár, Fő út 12. (Hősök tere)

© 2011 homebank.hu